Besök Lund för en weekend

Har du inte varit i Lund är det verkligen på tiden. Varför inte passa på i sommar eftersom Lund är en fantastisk sommarstad. Här finns allt från mysiga kullerstensgator och korsvirkeshus till mer moderna byggnader. Du hittar också en massa mysiga caféer och restauranger och dessutom är Lund också en härlig musikstad. Ta hjälp av nätet då du bokar flyg och hotell.

Att uppleva i Lund

Ett bra sätt att upptäcka Lund är att promenera. Mitt i staden hittar du Lunds Domkyrka, där du gratis kan gå in och beundra arkitekturen. Besök också gärna Botaniska trädgården och ta en picknick i gräset. Gå även gärna via saluhallen där du hittar ditt innehåll till picknickkorgen. Om barnen är med kan du planera in ett besök på Högevall, vilket är ett badhus med till exempel en 213 meter lång vattenrutschbana. För ungdomar är Skateparken och Bollhuset roliga platser att besöka och där finns även hängmattor och matställen nära.

Naturupplevelser

Om du vill satsa på naturupplevelser när du besöker Lund har du många alternativ att välja mellan. Nationalparken Dalby Söderskog är full av exempelvis bokar, ekar och vitsippor. Du kan höra koltrastar och grönsångare medan du vandrar längs någon av stigarna. Det är bara för dig att njuta av stämningen.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund