Dansfesten 2015 i Lund

Den stora Dansfesten i Mejeriet är ett arrangemang som nått en stor publik. Arrangemanget kan sägas vara tvådelat, en del är dansundervisning på olika nivåer, den andra är dans där man blandar stilar ganska friskt.

Dansundervisningen delas oftast i tre pass, till exempel salsa eller tango, följt av Lindy Hop eller tango och slutligen Lindy Hop eller salsa. Man försöker anpassa varje undervisningspass till deltagarnas förhandsnivå. Man lyckas oftast väldigt väl med att ge deltagarna så pass bra kunskaper att de kan delta i kvällens dans.

Lindy Hop betecknar en variant av bugg som dansas till swingmusik. För en svensk finns det en roande berättelse om hur namnet kom till. När Charles Lindbergh flugit över atlanten välkomnades han i Paris av bland annat dansande människor. Ett mycket skickligt par blev tillfrågade om vad de dansade och svarade ”Lindy Hop”.

Man dansar sedan på det ena dansgolvet med en frisk blandning av salsa, swing och tango med olika DJ:s som avlöser varandra. På det andra golvet dansar man mer renodlade sydamerikanska rytmer. Arrangemanget arrangeras av några av de föreningar som verkar i Mejeriet, bland annat HepTown, Tangokompaniet och Club Cubasalsa.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund