Evenemang i Lund 2015

Lund är en gammal kultur- och lärdomsstad, och det märks inte minst på ett rikt kulturliv i den egna staden. Förvisso finns det även ett rikt utbud för Lundaborna i Malmö.

Ett axplock bland evenemangen i Lund 2015 ger:

”Sånger från en inställd skilsmässa”, som ett samarrangemang mellan Skånes Dansteater och Malmö Opera. Det är en sång- och dansföreställning som berättar om kärlekens problematiska sidor. Musiken är för övrigt baserad på Mikael Wiehes sånger från skivan med samma namn som föreställningen.

Lund Comedy Festival har funnits i flera år och återkommer i år. Den räknar sig som Nordens största humorfestival, och samlar kända och mindre kända artister och talanger. Lunds Comedy Festival arrangeras på hösten, och för att hålla tempot uppe arrangeras i vår LCF Spring Edition som är en slags mini- och uppvärmningsversion av höstens Festival.

Lund har ett rikt körliv, krönt av Lunds studentsångare under ledning av prisbelönade dirigenten Andreas Lönnqvist. De framträder flera gånger per år, och givetvis på Valborgsmässoafton.

Sofia Karlsson, välkänd sångerska, kommer till Lund i vår. Efter sin debut med ”Svarta ballader” har Sofia vunnit massor med priser och, inte minst, publikens uppskattning.

Lunds Kino är en biograf som visar videoöverföring direkt från Kungliga Operan i Stockholm. Under våren visas till exempel Othello i regi av David Alden.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund