Fest med rocktema

Är det dags att anordna ett kalas för dig och vännerna i Lund? Du känner dig kanske sugen att göra något annat än det där vanliga vardagsrumshänget framför tv:n, innan det är dags att styra kosan mot krogsvängen. Här kommer ett klassiskt tips på vad du kan göra då!

RockDet handlar såklart om att ha en fest med något slags maskeradtema, och då finns det ett tema som aldrig blir utslitet, som alltid går hem. Det handlar om 80-talstemat. Det finns många orsaker till att 80-talet har blivit det årtionde som är så ofta förekommande. Dels så är det givetvis en generationsfråga, det passar sig både för de som var unga under den tiden och de som är född någonstans därikring mitten till slutet av 80-talet ungefär. Anledningen är att man kan relatera till tidsepoken. Andra orsaker är kanske mer självklara. Om vi ser tillbaka på hur man klädde sig och såg ut, rent ytligt på den här tiden, så finns det en skön blandning mellan komik och coolhetsfaktor.

Ofta är det musik och filminspirerade utklädnader när det handlar om sådana fester. Under 80-talet hade till exempel glamrock och hårdrock kanske sina absoluta peakar, och man kan ju minst sagt säga att en del såg rätt så extroverta och extraordinära ut. Inte minst Kissbasisten Gene Simmons i videon här nedanför.

Där har vi ett exempel. Sen fanns det ju en hel hop av andra rockstjärnor som såg mer eller mindre lustiga ut, att välja bland. Andra populära utklädnader brukar vara Mr T, ni vet den stora svarta killen med tuppkam. Eller Sångaren i Village People för den delen.

Om du nu inte tycker att 80-talet är sådär värst spännande, låt då fantasin flöda. Det finns ju hur många teman som helst att välja bland. Filmteman är populära eftersom det, likt det ovan nämnda, innefattar så stor valmöjlighet. Ett tema som har blivit populärt på senare år är det så kallade youtube-kändis-temat. Det går helt enkelt ut på att klä ut sig till någon eller något som gjort sig känd på Youtube.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund