Jonas Carping

Hemmasonen Jonas Carping blev förra året utvald till årets sommarsångare av sydsvenskan. Han gav även under samma år ut ”Sommarnattens Sång”, ett låt som blivit relativt kritikerrosad och väl mottagen av sin publik.

Jonas befinner sig för närvarande i Stockholm efter flytten från Lund, en steg han valde att ta för ungefär två år sen nu. Innan Jonas sadlade om för att helhjärtat satsa på sin musikkarriär, var hans huvudsakliga inkomst den han tillskansade sig som professionell pokerspelare. Efter en tid blev dagarna vid pokerborden långa, gråa och trista och slutligen bestämda han sig helt enkelt för att ett nytt kapitel i livet skulle ta plats och intalade sig själv att det var hög tid för en förändring.

Sagt och gjort. Jonas skaffade sig ett band och sedan den dagen har ingenting varit sig likt. Med The Glade har han hittills kommit att ge ut ett par plattor och på toppen av det har han också släppt ett soloalbum på engelska med musiker från sin närmaste bekantskapskrets.

Jonas har en egen hemsida där du enkelt kan hålla koll på hans olika musikaliska projekt, turneschema och dessutom ta del av hans musik.

Under sin tid som musiker i Lund spelade han främst trummor, men såg samtidigt alltid en öppning att komma att bli en framtida låtskrivare, något som den senaste perioden i hans liv sätter punkt för. När det kommer till pokern spelade Jonas en hel del på onlinepoker sidor, där spelarna erbjuds generösa rakeback förmåner. Han spelade dessutom livepoker från tillfälle till tillfälle och var överlag både en duktig och framgångsrik spelare.

Vi hoppas att Jonas Carping kommer fortsätta göra oss från Lund stolta och att han kommer gå en fortsatt ljus framtid till mötes.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund