Kändisar med andra talanger

Oftast finns det mycket mera bakom kända personer än vad vi alla vanligtvis får ta del av. De kan handla om vad de gärna gör på sin fritid, saker de gillar, vem de är tillsammans med, eller vad som numera upptar deras tid efter att den forna karriären numera är ett avslutat kapitel. I denna artikel har vi tagit upp tre exempel på folkkära svenskar som alla har något intressant att ta del av, som ni kanske inte redan visste om.

Amanda Jenssen

Amanda JensenI ett avsnitt av ”Så mycket bättre” avslöjar Amanda Jensen, en av våra mest folkkära ynglar på den svenska musikscenen, sitt intresse och fascination för fyrtorn. Det märkliga avslöjandet fick mängder av tittare att dra på smilbanden och det var på något vis trollbindande att höra Amanda måla med vackra ord om dessa historiska byggnationer.Amanda som verkligen lever med känslorna utanpå skinnet är en perfekt ambassadör för de romantiska fyrtornen, som med sina varma ljussken är skapade för att leda människor helskinnade in till hamn och hem till sina kära.

Amanda Jenssen blev tillsammans ett med svenska folket under deltävlingarna från sin tid i Idol och har sedan dess varit en av de artister som lyckats bäst med musikkarriären efter sin avslutade medverkan i programmet.

David Batra

David BatraHär har vi en person som är intressant av flertalet anledningar. Även om Batra kanske inte sticker ut på en speciell punkt utanför sin profession, blir ändå det hopkok som i sin helhet bildar denna komiker ett nog så värdefullt ämne att ta del av.

David är av indisk härkomst men född i Lund och uppvuxen i Sverige. Efter att först utbildat sig till civilekonom kom han 1994 att göra sin debut som ståuppare på ett hotell i Malmö stad. Sedan dess har David Batras karriär tagit luft under vingarna och givit honom möjligheten att delta i flertalet tv och radioprogram, ge ut böcker och nu senast medverka som huvudrollsinnehavare i pjäsen ”Svarte Orm” som sätts upp på Intiman i Stockholm.

Ytterligare en intressant fakta om Batra är att han sedan 2002 är gift med Moderasternas nuvarande partiledare Anna Kinberg Batra.

Mats Sundin

amfarsundin”Sudden” är en av våra allra käraste och bästa svenska hockeyspelare genom tiderna. Få spelare har med samma kontinuitet och pondus klarat av att bära stora delar av Tre Kronors sportsliga framgångar på sina egna axlar. Förutom sin förmåga att ständigt dyka upp i poängprotokollen, bidrog också Mats något enormt med sin ledartyp och den erfarenhet han delade med sig av till de yngre förmågorna.

Efter sin hockeykarriär har Mats mer och mer intresserat sig för poker och har varit ambassadör för PokerStars och en av deras talangfulla spelare. Han har hittills hunnit med att delta i flera EPT-turneringar, skänkt pengar till ett sjukhus i Toronto under en välgörenhetsgala under poker-VM 2009.

Mats har vid ett flertal gånger jämfört den rush han får av en liveturnering i poker, med hur han känt under OS matcher i hockey.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund