Musik och evenemang i Lund

Staden Lund är inte bara vacker i sig, det är ett centrum för spännande och underhållande evenemang. I staden finns en av Sveriges största konsertscener vilket tillsammans med stadens livliga energi gör sig perfekt för uppträdanden av alla olika former och slag.

Lunds Katedral

Tillsammans med Malmö bedriver staden lund en högt aktad musikhögskola som verkligen håller kulturlivet uppe i staden och tillsammans med andra högskolor är det alltid livat i denna skånska stad. Släng in några internationellt kända scener och kulturhus och du har den perfekta kombinationen.

Eftersom Lund har ett så stort utbud av evenemang och musiktillställningar sträcker sig dess kulturella påverkan långt utanför stadens gränser, då det kommer folk från stora delar av Skåne dit för att underhållas eller se sitt favoritband på scen.

Det är dock inte bara evenemang på scen som Lund är känt för, det finns fantastiska turer genom staden där man kan bevittna en enormt fascinerande historia tillsammans med fantastisk arkitektur. Eftersom Lund är en stad som funnits väldigt länge finns det byggnader som sträcker sig långt tillbaka till medeltiden, och lite till. Detta skapar tillsammans med en välutbildad guide en fantastisk upplevelse för den historieintresserade.

Det är många stora namn som konstant väljer att ha sina konserter och shower i Lund just tack vare stadens redan rika kulturutbud och kvalitativa scener. Men det är inte bara stjärnor som konstant väljer att uppträda i Lund utan staden själv anordnar evenemang av stora proportioner. Vart fjärde år hålls den så kallade Lundakarnevalen. Karnevalen har funnits länge och levererar alltid en fantastisk underhållning på allas villkor.

Staden har samtidigt många fina alternativ för den lite yngre publiken, där barn och ungdomar kan underhålla sig med barnboksfestivalen eller varför inte scenkonstbienalen för barn och ungdomar. Lund har även en orkester och en musikkår som ger många olika konserter över året.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund