Musiker från Lund

Musik i Lund är som vi tidigare beskrivit en viktig del av vardagen för många i staden. Men hur många av er som kommer utifrån har koll på vilka framgångsrika musiker som kommer ifrån den skånska staden? Här får du ett axplock!

Axwel

Axwel som egentligen heter Axel Hedfors är mest känd som en av medlemmarna i ett av de största DJ-grupper som existerat, Swedish House Mafia. Swedish House Mafia beslutade dock att i början av 2013 fick det vara slutspelat och efter en avslutningsturné som avslutades inför 55000 euforiska fans i Miami så finns inte SHM något mer. Axwel är nu soloartist samtidigt som han är musikproducent och skivbolagsägare.

Timbuktu

Timbuktu, eller Jason Michael Robinson Bosak Diakité, som han egentligen heter, är en av Sveriges mest kända artister. Han har länge varit en populär artist, men det var 2005 när skivan ”Alla vill till himlen men ingen vill dö” släpptes, som han blev riktigt stor. Skivan sålde guld i såväl Sverige som Norge. Jason är även känd för att ha medverkat bland annat i Radiohjälpens årliga insamling till förmån för behövande barn, Musikhjälpen. Under en vecka sitter artister och radiopratare instängda i en glasbur där de sänder radio och tv utan uppehåll. Det går ut på att man mot betalning får önska låtar som skall spelas.

Amanda Jensen

Amanda Jensen blev känd i Sverige när hon 2007 deltog i TV4:s talangtävling Idol. I tävlingen slutade hon på en andraplats och har efter detta släppt tre album som sålt platina och guld. Hon har även turnerat ihop med medlemmar ur gruppen Damn, vunnit två Grammispriser 2010, bland annat som bästa kvinnliga artist, och dessutom har hon hunnit med att sommarprata.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund