Peps Persson

Peps Person, som egentligen är döpt till Tommy, är född 1946 i Helsingborg. Han är en välkänd musiker som sjunger, spelar gitarr och munspel. Peps började tidigt utöva musik. Redan 1963 bildade han Pep Penders kvartett.

Under 1970-talet blev han populär och välkänd med sitt Peps Bluesband, som senare ombildades till Peps Blodsband. Hans sångstil är lätt att känna igen. Dels sjunger han på ”ädelskånska”, dels har hans röst en speciell kvalitet och frasering.

Med Peps Bluesband och Peps Blodsband fick han flera musikstycken som blev mycket populära. År 1975 kom till exempel ”Falsk matematik”, som låg hela femton veckor på svensktoppen. Ett par år senare, 1975, kom en skiva, Hög standard, som är tydligt reggae-inspirerad. På den finns flera låtar av engelskspråkiga artister, som Peps översatt till sin egensinniga skånska. Peps har också gjort många skivor i samarbete med andra artister.

Under 1980-talet blev det vanligare att Peps gjorde solo-skivor som Peps Persson. År 1992 kom en av hans större succéer, ”Oh, boy”. Peps Person har nu dragit ner på turnerandet av hälsoskäl. Han tilldelades år 2007 Cornelis Vreeswijks Stipendium, och blev 2015 invald i Swedish Music Hall of Fame. Andra invalda där är Abba, Nationalteatern och Evert Taube.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund