Poppiga och rockiga klädstilar

rock-n-roll

Att klä sig utifrån vilken musik man lyssnar på har länge varit populärt. Sedan ungdomskulturen födelse under 1950- och 1960-talet får man nog säga att i huvudsak två stilar dominerat och det är så klart den mer poppiga stilen och den mer rockiga stilen. Under årens lopp har dessa utvecklats konstant och idag finns det även så kallade substilar till varje stil, det vill säga klädstilar som har sitt ursprung i antingen pop eller rock, men som ändå har en egen prägel.

Popstilen kan sägas härstamma från början och mitten av 1960-talet då många engelska popband, som exempelvis Beatles, slog igenom och hade sin storhetstid. En av de mest utmärkande saker från just den här tiden beträffande popstilen var att man började låta håret växa och framför allt då killar, för vilka det under lång tid hade varit otänkbart med någon annan frisyr än den kortklippta.

Vad som idag menas med en poppig klädstil är aningen svårdefinierat, då begreppet är ganska brett. Men ett par snyggt sittande, ganska smala jeans, gärna av så kallad stuprörs- eller slim fit-karaktär samt en schysst jacka i jeans, skinn eller liknande, fungerar alltid. Kolla in Håkan Hellström eller Oskar Linnros så får man ett hum om vad som gäller.

RockersAtt klä sig i en rockig klädstil är idag väldigt inne och det finns många som går i rockiga kläder utan att alltid vara en riktig rockare. En onlinesida som säljer riktigt snygga rockkläder är Dunken.se. Där kan du bland annat hitta kläder från Jack Daniel, Affiction och Darkside.

Rockstilen kan egentligen dateras tillbaka till 1950-talet och raggarkulturen, där man ofta klädde sig i skinnjackor och lyssnade på Elvis. Denna stil finns kvar än idag, men kallas idag för rockabilly. Precis som med popstilen har rockstilen under åren utvecklats och idag kan en rockstil se ut på ett antal olika sätt.

En genre inom rockstilen är så klart hårdrocksstilen och även inom denna finns subgenrer. Dock är ett bra tips om man vill klä sig som en hårdrockare att satsa på övervägande mörka kläder. En skinnjacka eller liknande är nästan ett måste och även skinnbyxor är ett bra alternativ. Skinnbyxor kan ju dock bli lite varmt, och då fungerar ett par jeans precis lika bra, gärna slitna och ganska tajta. Är man så kallad glamrockare är också accessoarer och dylikt av största vikt, som till exempel armband och halsband av olika slag. På fötterna är det helst riktiga boots som gäller.

Är man inte hårdrockare utan bara ”vanlig” rockare är det en något mer nedtonad stil, som gäller även om grundelementen är de samma, som till exempel skinnjacka och jeans. Är man så kallad indierockare är det extra viktigt att jeansen är så smala som det går, så pass att de nästintill sitter fastklistrade på benen.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund