Sommarfestivaler 2016

Ordet festival kommer från latinets festi vale och betyder ordagrant slutet på faste-perioden.Det finns några olika typer av festivaler som musikfestival, filmfestival och stadsfestival. Lund är en stad med gamla festival anor och följer även under 2016 dessa.

photodune-405604-music-festival-xs

Exempel på några olika festivaler i Lund under 2016 är dessa:

Lund Choral Festival pågår från 19:e till 23:e oktober med bland annat Galakören, Viktoria Tolstoy och Nils Landgren under ledning utav körledaren Robert Sund, som bjuder på en jordenruntresa med musik från olika platser och avslutas med What a wonderfull world. Även den brittiska vokalgruppen Swingle Singers kommer att hänföra med sin a capellasång och uppträder den 22:a klockan 18 och 21.

Lund Comedy Festival pågår från den 31:a augusti till den 3:e september. Med sina 100 föreställningar och 200 artister, har festivalen blivit en av Nordens största humorfestivaler. Medverkande 2016 är namn som Anna Westin, David Batra, Marika Carlsson, Nour El Refai, Anna Blomberg, Kodjo Akolor och Petrina Solange.

Lund International Fantastic Film Festival går av stapeln 20:e – 29:e oktober. Sedan starten 1995 har filmer visats från omkring ett 40-tal länder, både kortfilmer och lång filmer. Alla visade filmer har sin officiella Sverige premiär på festivalen som till exempel Face/Off och The Descent. Olika regissörer sätts i fokus under festivalen, liksom intressanta filmländer och specifika teman, dock är 75% av bidragen i stort sett alltid från den europeiska kontinenten.

Visfestivalen i Lund är den 27:e och 28:e juli. Det kommer bli två magiska viskvällar med artister som Py Bäckman, Cajsastina Åkerström och Ola Magnell. Visfestivalen bjuder varje sommar på de främsta danska och svenska visartisterna i ett intimt arrangemang mellan publik och artist på uteserveringen på Kulturkrogen.

Popstad Lund

Välkommen till Popstadlund.se

Här hittar du information om artister och musik från Lund, men även annat smått och gott som vi vill tipsa om. Sporter och idrott från Lund ligger oss varmt om hjärtat.

Lund